W naszej restauracji nie przyspieszamy czasu, ani nie ulepszamy smaków.
Nasze potrawy powstają według tradycyjnych receptur, bez sztucznych
konserwantów, a swieżość i smak rekompensuje czas oczekiwania.

Przystawki
Żółtko jajka z wolnego wybiegu, grzanki z klekotkowego chleba, cebula, ogórek kiszony
Sos tatarski, grzanki z klekotkowego chleba
Dip czosnkowy i koperkowy, grzanka z klekotkowego chleba
Kalafior, brokuł, cebula, pieczarka, papryka, dip koperkowy
Sery regionalne, klekotkowe wędliny i chleb, masło, świeże warzywa

Zupy
Cebula, tymianek, szałwia, ser Gruyère, bagietka
Warzywa, lubczyk ogrodowy, domowy makaron
Grzyby leśne, warzywa, kluski z mąki pszennej
Koper, ogórek, rzodkiewka, szczypior, jogurt, maślanka
Wywar z botwiny, rzodkiewka, szczypior, koper, jogurt, maślanka, jajko
Koper, jajko, sałata lodowa, szczypior, śledź

Dania regionalne
Masło ziołowe, warzywa grillowane, ziemniaki ze świeżymi ziołami
Różne rodzaje grzybów, śmietana, kluski, zioła
Do wyboru z mięsem lub twarogiem z okrasą z boczku lub cebuli
Domowa biała kiełbasa zapiekana na purée ziemniaczanym z sosem chrzanowo-musztardowym,
klekotkowy ogórek kiszony

Sałatki
Grzanka, ser kozi, orzechy, pestki dyni, miód
Sałata, wędzony pstrąg, sos chrzanowy, awokado, świeży ogórek, grzanka z klekotkowego chleba, parmezan
Pesto domowe, grzanka z klekotkowego chleba, świeże zioła, oliwa, mozzarella

Dania główne
Glazura śliwkowa, ziemniaki smażone na maśle, buraczki na ciepło
Ziemniaki purée, kapusta kiszona duszona z boczkiem i cebulką
Masło ziołowe, warzywa grillowane, ziemniaki opiekane
- Wędzony pstrąg z naszych jezior z sosem chrzanowym
- Leczo warzywne
- Sos z leśnych grzybów
Pesto ziołowe, parmezan
Czarna soczewica, sos pomidorowo-rybny, warzywa grillowane, ziołowa chrupiąca posypka
Cebula duszona
Cebula duszona

Desery
Lody, konfitura owocowa
Owoce leśne, cynamon, gałka lodów
Konfitura domowa
Konfitura domowa
Skontaktuj się z nami
Waże informacje
Powyżej 7 osób doliczamy opłatę w wysokości 10% rachunku.